Docenten

EMstudios heeft een team van getalenteerde en ervaren docenten. Onze mensen hebben allen minimaal een bacheloropleiding genoten en beschikken over de knowhow die jouw muzikale carrière tot een hoger niveau kunnen brengen.

Photo of Reynard Bargmann

Reynard Bargmann

Docent Muziek Productie & DJing

Mucky (Reynard Bargmann), in 1988 geboren te New York en getogen in Rotterdam, is een multi-disciplinaire creatieveling die zijn roots heeft liggen bij graffiti, beats en skateboarden. Zijn naam (Mucky) is ook uit zijn graffiti ‘tag’ naam voortgekomen tot een moment dat iedereen hem zo noemde. Jaren lang is hij al bezig met verschillende projecten die nu nog steeds bestaan en groeien.…Lees meer...

Mucky (Reynard Bargmann), in 1988 geboren te New York en getogen in Rotterdam, is een multi-disciplinaire creatieveling die zijn roots heeft liggen bij graffiti, beats en skateboarden. Zijn naam (Mucky) is ook uit zijn graffiti ‘tag’ naam voortgekomen tot een moment dat iedereen hem zo noemde. Jaren lang is hij al bezig met verschillende projecten die nu nog steeds bestaan en groeien. Zo is hij in 2004 zijn groep NoizBoiz begonnen en vandaag de dag nog steeds door Nederland en België toeren met hun NL Grime sound voor klein en groot publiek en vaak de tent afbreken met hun zware bassen en zware beats.

Toen hij klaar was op de Vrije school van Rotterdam, Rudolf Steiner College, had hij de keus om naar de kunst academie voor Illustratie te gaan of naar het conservatorium om Muziek Productie te volgen. Hij heeft voor het conservatorium gekozen omdat hij vond dat je met muziek betere reacties en emoties uit mensen kreeg, in plaats van kunst of illustraties die er gewoon zijn. Illustratie zal hij altijd als hobby houden, maar zag hij niet zitten om zijn brood mee te verdienen. Hij is wel een bedrijfje gestart waar hij als zijn producten en diensten onder doet genaamd Rabies waarmee hij een brand heeft opgezet. Hij is in 2012 afgestudeerd en is direct ook bij MPC terecht gekomen om erbij als docent te werken. Hij kan heel de dag over muziek maken praten, dus les geven ligt hem ook wel.

Vandaag de dag heeft hij een hoop van zijn ‘to-do list’ kunnen doorstrepen. Hij heeft een deal binnen gesleept met NoizBoiz bij Nouveau Riche/AT, is bij de Wereld Draait Door geweest en heeft een publishing deal. En met muziek experimenteert hij met verschillende stijlen en probeert bruggen te slaan tussen de underground en mainstream. Hij zal altijd een sound hebben die invloeden hebben uit de UK en een productie zonder een dikke bass is kip zonder kruiden. Hij werkt op het moment ook voor Sevdaliza, Robbie Pardoel, Jack Russell, Venour en staat open voor nieuwe collaboraties om nieuwe dingen te leren. Hij heeft een ambitie om terug naar Amerika te gaan, maar niet zonder enig succes in Nederland/Europa. Elke nieuwe productie is een eye-opener en hij zal niet stoppen met leren en ontwikkelen.

Photo of Stan Bekker

Stan Bekker

Docent Muziek Productie

Stan Bekker (artiestennaam Ben Stecker) is een jonge producer afkomstig uit Amersfoort, Nederland. Eerder was hij bekend onder de naam Stan B. Hij was de afgelopen jaren al op vele feesten/festivals te horen, en heeft al veel releases op zijn naam staan. Zijn stijl is te omschrijven als melodische techno. Onlangs is Stan afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, in de richting Muziekproductie/Creative Producer.…Lees meer...

Stan Bekker (artiestennaam Ben Stecker) is een jonge producer afkomstig uit Amersfoort, Nederland. Eerder was hij bekend onder de naam Stan B. Hij was de afgelopen jaren al op vele feesten/festivals te horen, en heeft al veel releases op zijn naam staan. Zijn stijl is te omschrijven als melodische techno.
Onlangs is Stan afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, in de richting Muziekproductie/Creative Producer. Tijdens zijn studie is hij in Rotterdam gaan wonen, en is hij bij verschillende clubs gaan werken als licht- en geluidsman. Hier is hij veel in contact gekomen met producers/dj’s, en heeft hij veel inspiratie opgedaan voor zijn eigen producties/livesets. Op dit moment treed Stan regelmatig op, produceert hij veel muziek, en geeft hij les bij EMstudios.

Photo of Pascal Fontijn

Pascal Fontijn

Docent Muziek Productie & DJing

Pascal is geboren boven een club/bar en zat hierdoor al vroeg midden in de beats & bass. Toen hij 10 was heeft hij z’n eerste bandje opgericht waarin hij veel van de muziek en teksten schreef en tot z’n 16de als gitarist heeft gefungeerd. Na deze periode voelde hij zich meer tot z’n recht komen met een bas om z’n nek en heeft in die periode heel veel opgetreden met als hoogtepunt een tour door heel Spanje; 8 gigs, 4500 km en heel veel ervaring rijker.…Lees meer...

Pascal is geboren boven een club/bar en zat hierdoor al vroeg midden in de beats & bass.

Toen hij 10 was heeft hij z’n eerste bandje opgericht waarin hij veel van de muziek en teksten schreef en tot z’n 16de als gitarist heeft gefungeerd. Na deze periode voelde hij zich meer tot z’n recht komen met een bas om z’n nek en heeft in die periode heel veel opgetreden met als hoogtepunt een tour door heel Spanje; 8 gigs, 4500 km en heel veel ervaring rijker.

 

Op z’n 15de heeft hij besloten het DJ vak te gaan leren en een jaar later was hij al resident bij een club waar hij nu nog steeds elke 2 weken draait. Door het vele DJ-en werd z’n interesse in de elektronische genres steeds groter en is daardoor z’n eigen muziek gaan produceren.

Na veel zelfstudie en oefenen bleek er nog voldoende te leren en heeft daarom de keuze gemaakt om bij MPC lessen te gaan volgen, hierdoor kregen de technische kennis en de creatieve vaardigheden in een keer een grote boost. Dankzij deze kennis en een goede klik met MPC kon hij daar in 2007 aan de slag als vakdocent en heeft hier onder andere de DJ Cursus, Electronic Music Producer en Mastering Cursus kunnen toevoegen aan het lessen pakket.

 

Het vakgebied van Pascal is zeer breed te noemen, zo maakt hij van elk gebied gebruik om weer toe te passen op andere vlakken. Live geluid, opnames, producties, live sets bouwen, DJ-ing, mastering en synth nerd zijn zijn keywords.

 

“Het overdragen van m’n kennis naar de student toe is een van de mooiste dingen die doe, vooral wanneer ik zie wat ze er uiteindelijk mee bereiken en hoeveel plezier ze erin hebben”

 

 

Photo of Joram Kroon

Joram Kroon

Docent Muziek Productie & DJing

Joram Kroon is jong begonnen met muziek. Op zijn 12e verjaardag kreeg hij een Behringer mengpaneeltje en binnen de kortste keren had hij de pick-up van zijn vader gesloopt. Hij groeide op met hip-hop, drum ‘n bass, pianolessen en een illegale kopie van Cubase. Nu, ruim 13 jaar later heeft hij zich ontwikkeld (mede dankzij de studie aan de HKU Compositie en Muziekproductie) tot een allround muziekfanaat.…Lees meer...

Joram Kroon is jong begonnen met muziek. Op zijn 12e verjaardag kreeg hij een Behringer mengpaneeltje en binnen de kortste keren had hij de pick-up van zijn vader gesloopt. Hij groeide op met hip-hop, drum ‘n bass, pianolessen en een illegale kopie van Cubase.

Nu, ruim 13 jaar later heeft hij zich ontwikkeld (mede dankzij de studie aan de HKU Compositie en Muziekproductie) tot een allround muziekfanaat. Produceren, DJ’en, Scratchen of Jazz-piano. Het maakt niet veel uit achter wat voor instrument je hem neerzet. Werkzaam in diverse DJ-collectieven is Joram bezig om feestjes neer te zetten in Amsterdam en Utrecht. Als producer is hij bezig om verschillende stijlen muziek bij elkaar te brengen. En nu draait hij dan ook alle genres van over heel de wereld.

Joram heeft zijn eigen studio in het centrum van Utrecht. Daar is hij bezig met veel verschillende projecten. Een zomerse plaat met latin invloeden, wat EP’s voor de dansvloer en veel samenwerkingen met andere artiesten. Op soundcloud.com/pracemusic kan je luisteren hoe dat dan klinkt.

Photo of David Omisi

David Omisi

Docent DJing

Opgroeiend tussen de verschillende instrumenten van zijn ouders is David Omisi al op zeer jonge leeftijd in contact gekomen met muziek, en vooral het zelf maken ervan. Na een lange zoektocht naar het juiste instrument is hij begonnen op Basgitaar, wat na 2 jaar de gewone gitaar werd. Op gitaar, bas en zang heeft hij jarenlang in verschillende bands van verschillende muziekstijlen gespeeld.…Lees meer...

Opgroeiend tussen de verschillende instrumenten van zijn ouders is David Omisi al op zeer jonge leeftijd in contact gekomen met muziek, en vooral het zelf maken ervan. Na een lange zoektocht naar het juiste instrument is hij begonnen op Basgitaar, wat na 2 jaar de gewone gitaar werd. Op gitaar, bas en zang heeft hij jarenlang in verschillende bands van verschillende muziekstijlen gespeeld. Tot hij enkele jaren geleden op een festival in contact kwam met, zoals hij er zelf graag naar verwijst, Electronische Rock muziek. Nu kon hij eindelijk zonder tussenkomst van anderen volledige tracks produceren. Wat direct zijn interesse wekte was het stukje audiosynthese, hij wilde zelf de geluiden kunnen maken die standaard bij plugins meekomen. Of in ieder geval “begrijpen” hoe geluid überhaupt opgebouwd wordt. Hier heeft hij de laatste paar jaren al zijn aandacht aan gegeven, en dit zal ook altijd iets blijven waar hij zich op zal focussen. Dit is ook iets wat in zijn lessen naar voren gaat komen; Wat is geluid? Wat zijn enkele basiselementen van geluid? En de kunst van herkenning, je zal nooit meer hetzelfde naar muziek luisteren.

Photo of Bernd Snijders

Bernd Snijders

CEO

Bernd is oprichter van EMstudios Academy of Sound en muziek liefhebber. Zijn specialiteit is bedrijfskunde en dj’ing. Vanwege het gebrek aan een degelijke muziekopleiding voor Producers en Technici in België heeft hij het onderwijs instituut opgericht. Bernd voorziet een mooie toekomst voor EMstudios, de plaats waar ervaren docenten hun kennis delen en leerlingen werken met de beste en nieuwste hard- en software.…Lees meer...

Bernd is oprichter van EMstudios Academy of Sound en muziek liefhebber. Zijn specialiteit is bedrijfskunde en dj’ing. Vanwege het gebrek aan een degelijke muziekopleiding voor Producers en Technici in België heeft hij het onderwijs instituut opgericht. Bernd voorziet een mooie toekomst voor EMstudios, de plaats waar ervaren docenten hun kennis delen en leerlingen werken met de beste en nieuwste hard- en software.

Photo of Sil Stranders

Sil Stranders

Docent Muziek Productie

Op zijn 8ste jaar begon Sil met het maken van radioprogramma’s op de cassette recorder van zijn ouders. Dat leidde op zijn 13e tot een functie als Programmatechnicus Radio bij de lokale omroep. Later kwam daar een functie als programmamaker en geluidstechnicus voor TV bij. Op zijn 18e werd Sil aangenomen op de Media-Academie in Hilversum alwaar hij een opleiding Audiotechniek heeft gevolgd met als specialisatie geluid bij beeld.…Lees meer...

Op zijn 8ste jaar begon Sil met het maken van radioprogramma’s op de cassette recorder van zijn ouders. Dat leidde op zijn 13e tot een functie als Programmatechnicus Radio bij de lokale omroep. Later kwam daar een functie als programmamaker en geluidstechnicus voor TV bij. Op zijn 18e werd Sil aangenomen op de Media-Academie in Hilversum alwaar hij een opleiding Audiotechniek heeft gevolgd met als specialisatie geluid bij beeld. Na zijn opleiding heeft hij de afgelopen 18 jaar als freelancer ervaring opgedaan in alle facetten van het geluidsvak. De laatste 4 jaar richt Sil zich ook op onderwijs. Het op een prettige manier overbrengen van zijn uitgebreide kennis is zijn drijfveer.

Photo of Elaine Thiele

Elaine Thiele

Docent Muziek Productie & DJing

Elf jaar jong was Elaine toen ze voor het eerst een DJ-cursus kreeg. Het “DJ en produceer-virus” sloeg toe en sindsdien is er een hoop veranderd. Inmiddels geeft ze zelf DJ en produceer-cursussen, is ze producer in o.a. Logic, Ableton, Protools en FL studio, doet conservatorium E-musician en heeft ze op plekken gedraaid als Belushi (Buenos Aires), Club Asphalt (Berlijn) en de Heineken Music Hall (Amsterdam).…Lees meer...

Elf jaar jong was Elaine toen ze voor het eerst een DJ-cursus kreeg. Het “DJ en produceer-virus” sloeg toe en sindsdien is er een hoop veranderd. Inmiddels geeft ze zelf DJ en produceer-cursussen, is ze producer in o.a. Logic, Ableton, Protools en FL studio, doet conservatorium E-musician en heeft ze op plekken gedraaid als Belushi (Buenos Aires), Club Asphalt (Berlijn) en de Heineken Music Hall (Amsterdam). Daarnaast draaide ze tijdens haar avontuur bij het tv-programma: Beauty and the Beat op Dirty Dutch en Tiesto’s BNN Night.

Elaine heeft een zeer brede muzieksmaak maar produceert zelf voornamelijk house.

Photo of Myrthe van de Weetering

Myrthe van de Weetering

Docent Logic Pro

Myrthe van de Weetering heeft een Bachelor with Honours in Music Production & Performance en een Master of Music in Composition. Daarnaast heeft ze drie jaar jazzviool gestudeerd aan het conservatorium van Utrecht. Ze is door Apple als Logic Pro gecertificeerd en geeft les bij EMstudios. Verder produceert ze muziek voor televisiereclames, doet ze audionabewerking en neemt ze de voice-overs op.…Lees meer...

Myrthe van de Weetering heeft een Bachelor with Honours in Music Production & Performance en een Master of Music in Composition. Daarnaast heeft ze drie jaar jazzviool gestudeerd aan het conservatorium van Utrecht.

Ze is door Apple als Logic Pro gecertificeerd en geeft les bij EMstudios. Verder produceert ze muziek voor televisiereclames, doet ze audionabewerking en neemt ze de voice-overs op. Daarnaast speelt ze viool in bands als Zwart Licht, Kyteman, Jam de la Creme, Knalland, l’Chaim, Kim Jansse, Tommy Ebben, Oh, Brave Wide Eyes etc. waarmee ze over de wereld tourt.
Photo of Tom Sibren van Iersel

Tom Sibren van Iersel

Hoofd Opleiding

Tom begon op jonge leeftijd als gitarist en is uitgegroeid tot een talentvol geluidstechnicus. Tom heeft in 2011 zijn Master of Arts, Design for Digital Cultures graad behaald op de faculteit Kunst, Media & Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht in de richting Compositie & Muziek Productie. Als freelance sound engineer onder de naam Sound Engine werkt Tom met muzikanten uit verschillende genres en is gespecialiseerd in alle rock en metal varianten.…Lees meer...

Tom begon op jonge leeftijd als gitarist en is uitgegroeid tot een talentvol geluidstechnicus. Tom heeft in 2011 zijn Master of Arts, Design for Digital Cultures graad behaald op de faculteit Kunst, Media & Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht in de richting Compositie & Muziek Productie. Als freelance sound engineer onder de naam Sound Engine werkt Tom met muzikanten uit verschillende genres en is gespecialiseerd in alle rock en metal varianten. Vanaf 2012 is hij werkzaam bij EMstudios als docent muziek productie en studio technologie.

Photo of Ché van Workum

Ché van Workum

Docent Ableton Live & DJing

Met een levenslange voorliefde voor house muziek ontdekte Ché van Workum het produceren met de computer en DJ’en in z’n tienerjaren. De jaren die volgen gaan voorbij om de geschikte vaardigheden onder de knie te krijgen, en uiteindelijk een verfijnde smaak, diversiteit en controle te creëren binnen de House en Techno muziek. Wanneer Ableton Live op z’n pad komt is het meteen duidelijk.…Lees meer...

Met een levenslange voorliefde voor house muziek ontdekte Ché van Workum het produceren met de computer en DJ’en in z’n tienerjaren. De jaren die volgen gaan voorbij om de geschikte vaardigheden onder de knie te krijgen, en uiteindelijk een verfijnde smaak, diversiteit en controle te creëren binnen de House en Techno muziek. Wanneer Ableton Live op z’n pad komt is het meteen duidelijk. De perfecte tool voor het creëren en uitvoeren van muziek is gevonden, en Ché richt zich dan ook vanaf dat moment fulltime op zijn passie als DJ/Producer. Onder andere met zijn bedrijf Soundkings (studio, trainingen en evenementen), House en Techno platform SKUG, DJ/Producer alias Guevara, Certified Ableton Live Trainer, maar misschien nog wel het meest bekend van zijn samenwerking met Joram Gabriël, in de vorm van live act Klankarbeit.